Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Lege privind vechimea în muncă a titularilor cabinetelor medicale individuale

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 11 ianuarie 2023, ora 12:49

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege privind considerarea drept vechime în muncă a perioadei în care titularii cabinetelor individuale au furnizat servicii medicale.

Legea prevede că perioada în care titlularii cabinetelor medicale individuale au furnizat servicii medicale sau medico-dentare constituie experienţă profesională de medic, respectiv medic stomatolog, şi este asimilată vechimii în muncă - cu respectarea unor condiţii.

medic-femeie

Perioada în care titularul cabinetului medical individual a furnizat servicii medicale este asimilată vechimii în muncă, fără a fi luată în considerare perioada în care medicul titular a avut suspendată calitatea de membru al CMR, cu îndeplinirea următoarelor condiţii: a) serviciile medicale furnizate de medicul titular au produs venituri nete în anul de referinţă a căror valoare este cel puţin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv; b) a achitat contribuţiile datorate bugetului asigurărilor sociale de stat, aferente perioadei prevăzute la lit.a)”, stipulează actul normativ.

Aceeaşi prevedere se aplică şi pentru titularul cabinetului medical individual care furnizat servicii medico-dentare.

Actul normativ completează Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Lista centrelor de evaluare pentru copiii cu viroze respiratorii

Etichete: lege promulgata cabinete medicale individuale servicii medicale vechime in munca

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC