Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Laboratorul de Medicină Nucleară al SJU Suceava a fost inaugurat

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 6 august 2020, ora 10:20

Spitalul Județean de Urgență din Suceava are un Laborator de Medicină Nucleară. Investiția a costat 10 milioane de lei.

Potrivit Agerpres, Laboratorul de Medicină Nucleară al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a fost inaugurat miercuri, acesta dispunând şi de un aparat PET-CT.

spital judetean suceava
Sursă imagine: Spitalul Județean de Urgență din Suceava/ Facebook

 

„Din câte cunosc eu, acesta este aparatul cel mai modern care evidenţiază funcţionarea celulei. (...) Din câte discut cu doctorii, se câştigă timp în lupta cu boala, pentru că se poate face o evaluare în timp real pentru a se putea interveni”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

Președintele CJ a scos în evidență faptul că sucevenii bolnavi de cancer nu vor mai fi nevoiți să se mai programeze peste câteva luni la spitalele din Iași, Cluj, Târgu Mureș sau București.

Acesta a subliniat că Laboratorul de Medicină Nucleară are o suprafaţă amenajată de 580 de metri pătraţi, iar investiţia, realizată cu finanţare de la SJU şi CJ, a fost în valoare de 10 milioane de lei.

Totodată, potrivit sursei citate, managerul SJU Suceava, Alexandru Calancea, a spus că acest laborator reprezintă un mare câştig pentru pacienţii suceveni, în special pentru cei cu afecţiuni oncologice, pentru că nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte centre universitare pentru investigaţii.

„Un mare beneficiu pentru pacienţii din zona noastră, din judeţul Suceava, pacienţi care sunt privaţi de aceste investigaţii pentru că trebuie să ajungă în alte centre universitare, pe liste aşteptare. (...) Sperăm să deschidem cât mai repede laboratorul. Suntem în tratative cu medici specialişti care să vină şi să ocupe aceste posturi şi să începem cât mai repede să funcţionăm în acest laborator”, a precizat Alexandru Calancea.

Etichete: Laborator de Medicină Nucleară cancer suceava aparat PET-CT

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC