Newsflash
Știri

Laboratorul de Medicină Nucleară al SJU Suceava a fost inaugurat

de Dorina Novac - aug. 6 2020
Laboratorul de Medicină Nucleară al SJU Suceava a fost inaugurat

Spitalul Județean de Urgență din Suceava are un Laborator de Medicină Nucleară. Investiția a costat 10 milioane de lei.

Potrivit Agerpres, Laboratorul de Medicină Nucleară al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a fost inaugurat miercuri, acesta dispunând şi de un aparat PET-CT.

spital judetean suceava
Sursă imagine: Spitalul Județean de Urgență din Suceava/ Facebook

 

„Din câte cunosc eu, acesta este aparatul cel mai modern care evidenţiază funcţionarea celulei. (...) Din câte discut cu doctorii, se câştigă timp în lupta cu boala, pentru că se poate face o evaluare în timp real pentru a se putea interveni”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

Președintele CJ a scos în evidență faptul că sucevenii bolnavi de cancer nu vor mai fi nevoiți să se mai programeze peste câteva luni la spitalele din Iași, Cluj, Târgu Mureș sau București.

Acesta a subliniat că Laboratorul de Medicină Nucleară are o suprafaţă amenajată de 580 de metri pătraţi, iar investiţia, realizată cu finanţare de la SJU şi CJ, a fost în valoare de 10 milioane de lei.

Totodată, potrivit sursei citate, managerul SJU Suceava, Alexandru Calancea, a spus că acest laborator reprezintă un mare câştig pentru pacienţii suceveni, în special pentru cei cu afecţiuni oncologice, pentru că nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte centre universitare pentru investigaţii.

„Un mare beneficiu pentru pacienţii din zona noastră, din judeţul Suceava, pacienţi care sunt privaţi de aceste investigaţii pentru că trebuie să ajungă în alte centre universitare, pe liste aşteptare. (...) Sperăm să deschidem cât mai repede laboratorul. Suntem în tratative cu medici specialişti care să vină şi să ocupe aceste posturi şi să începem cât mai repede să funcţionăm în acest laborator”, a precizat Alexandru Calancea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe