Newsflash
Știri

La Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara vor fi internați și pacienți non-COVID-19

de Dorina Novac - iun. 4 2020
La Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara vor fi internați și pacienți non-COVID-19

Secţia de Pneumofiziologie a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara va fi redeschisă, începând de astăzi, pentru cazurile non-COVID -19.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției de Sănătate Publică Timiș, decizia de a redeschide spitalele pentru cazurile clinice non-COVID-19 a fost luată în cadrul unei întâlniri de lucru care a avut loc la Prefectura Timiș.

spital non-COVID
Sursă imagine: unsplash.com

 

„Având în vedere specificul patologiei, Secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului Dr. Victor Babeş Timişoara va fi redeschisă cu prioritate, respectându-se circuitele funcţionale conform normelor sanitare în vigoare. Din analiza gradului de ocupare a paturilor în perioada pandemiei de COVID-19, s-a constatat faptul că nu a fost atinsă capacitatea maximă şi în acest moment disponibiltatea de internare a spitalelor este favorabilă creşterii capacităţii de tratament şi pentru cazuistica non-COVID, în măsura în care se asigură circuite separate pentru aceasta”, se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

DSP Timiş anunţă că va sprijini în mod deosebit reorganizarea Maternităţii Bega şi a Secţiei de Dermatologie a Spitalului Municipal, ținând cont de faptul că solicitările medicale în aceste domenii sunt numeroase.

Sursa citată mai informează că în funcţie de evoluţia epidemiologică locală, spitalele care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-COV-2 vor asigura, cu avizul DSPJ Timiş, asistenţa medicală şi pacienţilor non-COVID-19 în condiţiile existenţei circuitelor complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienţilor internaţi către alte spitale.

„Fiecare unitate sanitară cu paturi va întocmi şi prezenta un plan de măsuri care să cuprindă inclusiv reorganizarea circuitelor. Acest plan urmează a fi discutat în cadrul întâlnirii de lucru, care va avea loc săptămâna viitoare şi ulterior va fi supus avizării DSPJ Timiş”, se mai arată în comunicat.

Până în prezent au fost vindecate şi externate 391 de persoane diagnosticate cu coronavirus din Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe