Newsflash
Știri

La închiderea ediţiei

de - iul. 24 2013
La închiderea ediţiei

Programe din UMF-uri propuse spre desfiinţare

   Ministrul delegat pentru învăţământ superior,  Mihnea Costoiu, a declarat că mai multe specializări din cadrul a 37 de facultăţi din ţară au fost propuse spre lichidare. Începând cu anul universitar 2013–2014, pentru acestea nu se va mai organiza admitere. Din domeniul medical este vorba de desfiinţarea programelor Laborator clinic şi Asistenţă dentară de la UMF „Victor Babeş“ Timişoara şi specializările Laborator clinic şi Moaşe ale Facultăţii de Medicină din Constanţa, toate la învăţământ cu frecvenţă. (sursa: Mediafax)

Cardul de sănătate, o necesitate
   Sistemul sanitar românesc are nevoie de introducerea cardului naţional de sănătate. Cel puţin aceasta este părerea MS şi a CNAS. Acesta este şi motivul pentru care reprezentanţii celor două instituţii publice caută soluţiile necesare pentru implementarea proiectului. La sfârşitul lunii trecute, raportul Corpului de Control al Primului Ministru a identificat o serie de întârzieri şi nereguli în procedura de introducere a cardului. Prejudiciul adus depăşeşte suma de 1,2 milioane euro, iar principalul vinovat găsit în acest caz este fostul preşedinte al CNAS, dr. Nicolae Lucian Duţă. În acest sens, reprezentanţii Guvernului au făcut chiar o sesizare la Direcţia Naţională Anticorupţie. Pe de altă parte, Lucian Duţă susţine că acuzaţiile care i se aduc sunt aberante şi că i se pare anormal „ca singurul sistem antifraudă din România, care ar aduce cetăţenilor 400 de milioane de euro, care se fură anual din sistemul de sănătate, să fie blocat de primul ministru împreună cu finul său, fostul preşedinte al CNAS, Doru Bădescu“.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe