Newsflash
Știri

Klaus Iohannis: „Vaccinarea populației în masă se va putea petrece undeva în primăvară”

de Florentina Ionescu - dec. 1 2020
Klaus Iohannis: „Vaccinarea populației în masă se va putea petrece undeva în primăvară”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut ieri declarații de presă, la finalul vizitei pe care a făcut-o la Spitalul Universitar de Urgenţă București.

Prin vizita de ieri la Spitalul Universitar de Urgență președintele a spus că a vrut să sublinieze „că este bine să vedem și să apreciem munca medicilor și munca personalului medical (...) de la noi”.

klaus iohannis vizita spitalul municipal

Întrebat de jurnaliști ce se știe sigur în acest moment despre vaccinul anti-COVID, șeful statului a explicat că în acest moment se știe sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin care sunt în faze avansate de testare-aprobare. Totodată, el a precizat că este foarte posibil ca la începutul anului 2021 să avem două-trei, poate chiar patru tipuri de vaccin.

„Este destul de probabil să avem chiar de la începutul anului un vaccin sau două disponibile şi pentru noi, în România. Sigur, vorbim de primele tranșe, care însă vor fi suficiente pentru a vaccina întregul personal medical din România, majoritatea pacienților cu boli care au dovedit că sunt periculoase în combinația cu SARS-CoV-2 şi cred că asta este o veste foarte bună. Noi cu toţii pornim de la premisa că vaccinarea populației în masă se va putea petrece undeva în primăvară, însă este clar că trebuie să așteptăm un pic pentru a avea descrierea exactă pentru fiecare vaccin, pentru ca medicii să decidă cine ce vaccin primește, pentru ca efectul să fie optimal”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a adăugat că în ultimele săptămâni s-au făcut pași importanți în direcția consolidării Strategiei de vaccinare, care este deja aprobată în Guvern. Va fi aprobată în această săptămâna și în CSAT, a amintit președintele României.


Notă autor:

Sursa foto: www.presidency.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe