Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Klaus Iohannis: personalul din sănătate va fi vaccinat anti-COVID la locul de muncă

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 23 noiembrie 2020, ora 17:40

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut astăzi la Palatul Cotroceni, o declarație de presă referitoare la strategia de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Vaccinul anti-COVID, a spus șeful statului, a devenit la ora actuală speranța de a ne reîntoarce cât mai curând la o viață normală, iar acum, când vaccinurile s-au transformat într-o certitudine, „începem să întrezărim, cu optimism, ieșirea din această criză medicală de proporții”.

vaccinul anti-covid

Klaus Iohannis a convocat astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătății, ministrul Apărării și ministrul Afacerilor Interne pentru a discuta aspectele legate de campania de vaccinare anti-COVID în țara noastră, iar de eficiența acestei campanii depinde în mare măsură stoparea pandemiei și, implicit, protejarea vieții românilor, a subliniat președintele.

„Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și, la ora actuală, avem o Strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare, și avem organizată o structură clară, Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. De asemenea, au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicare a resurselor umane de la diferite niveluri, precum și planul de acțiune, cu etape clare”, a declarat Klaus Iohannis în urmă cu puțin timp.

Totodată, acesta a spus că strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pe care o va convoca în perioada imediat următoare.

klaus iohannis 7 octombrie

Cine are prioritate la vaccinare

Conform strategiei, spune președintele, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV-2 fac parte: personalul din domeniul sănătății (de fapt, tot personalul din domeniul sănătății), personalul din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie.

Vaccinarea se va face etapizat, completează șeful statului, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țara noastră. Se va folosi o procedură specifică în funcție de vaccin.

„Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație. Strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare vaccin în parte, Ministerul Apărării fiind cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor 6 depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale fixe și mobile”, a detaliat președintele României.

Campania va avea un site dedicat

Toate informațiile oficiale vor fi comunicate pe un site special, dedicat campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Potrivit informațiilor oferite de Klaus Iohannis în declarația de astăzi, Comitetul național care se ocupă de coordonarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a avut deja discuții atât cu organizațiile profesionale, cât și cu asociațiile de pacienți. În plus, Comitetul va derula întâlniri cu corpul medical, cât și cu reprezentanții mass-media.

Etichete: Klaus Iohannis vaccinare anti covid-19 campanie de vaccinare vaccin coronavirus vaccin covid-19 strategie de vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC