Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Klaus Iohannis: „În acest moment, prioritar este ca sistemul sanitar să nu fie copleșit”

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 1 octombrie 2020, ora 10:21

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut aseară o conferință de presă la Palatul Cotroceni, în contextul în care ieri s-au înregistrat cele mai multe cazuri noi de persoane infectate cu noul tip de coronavirus.

Președintele a făcut câteva referiri la situația epidemiologică actuală și a subliniat că opinia specialiștilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei este iminent.

„Deja cele mai multe țări de pe continent înregistrează zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare. Nici la noi situația nu este bună, din păcate chiar astăzi am înregistrat un nou record negativ de infectări. Este imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend ascendent și a menține epidemia sub control. De responsabilitatea fiecăruia dintre noi depind viața și sănătatea celorlalți”, a declarat la conferința de la ora 18.00 președintele Klaus Iohannis.

klaus iohannis 15 iulie 2020

Acesta a subliniat că virusul SARS-CoV-2 nu va dispărea prea curând, iar până când va fi disponibil vaccinul sau un tratament eficient pentru COVID-19, trebuie să găsim soluții care să permită funcționarea economiei și a societății.

„În acest moment, prioritar este ca sistemul sanitar să nu fie copleșit de un număr semnificativ de bolnavi de COVID-19. Așadar, dragi români, respectați cu rigoare regulile, fiți prudenți, evitați aglomerațiile și deplasările inutile pentru a nu vă expune riscului de infectare”, a mai spus președintele României.

El a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, în contextul în care ieri, 30 septembrie, s-a înregistrat un nou record negativ de cazuri de coronavirus. Președintele Klaus Iohannis a explicat ce măsuri se vor lua pentru a limita răspândirea coronavirusului:

„În primul rând, repet, măsurile care trebuie luate sunt cele individuale, simple, clare: mască, distanță, igienă. Dar, se vede că există persoane care nu vor sau nu intenționează să respecte toate normele, și atunci trebuie să se intervină. Nu ne dorim, eu nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar, este evident că, dacă numărul infectărilor crește, în anumite localități și pe anumite segmente este posibil să se reintroducă anumite restricții, altfel lucrurile scapă de sub control”.

Acesta a adăugat că a discutat ieri și cu premierul României despre aceste aspecte și cu ministrul de Interne și cu ministrul Sănătății.

„Repet, nu îmi doresc și nu ne dorim să reintroducem restricții, dar dacă lumea nu este atentă și numărul de infectări crește, atunci, acolo unde avem incidența cea mai mare, este foarte posibil să se reintroducă anumite restricții; local, regional, acolo unde gradul de infectare este pur și simplu prea mare pentru a fi tolerat ca atare”, a conchis președintele României.

Etichete: presedintele Romaniei Klaus Iohannis masuri covid-19 restrictii coronavirus in romania covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.