Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Klaus Iohannis: „Este important să avem investiții în zona de Terapie Intensivă”

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 18 februarie 2021, ora 10:28

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut aseară o declarație, la Palatul Cotroceni, explicând că țara noastră se află în continuare în topul european în ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID-19.

La începutul discursului său, șeful statului a subliniat că este nevoie de investiții în sănătate și că sunt discuții despre proiecte pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, unde România ar putea să obțină fonduri europene semnificative: 

klaus iohannis 17 februarie 2021

„Avem la dispoziție peste 30 – atenție – 30 de miliarde de euro, care pot fi folosiți pentru a pune la punct lucrurile la noi în țară, pentru a ieși cu bine din pandemie și din criza economică generată de pandemie. Sunt oportunități uriașe și vrem să le folosim”.

Un prim subiect important este sănătatea, iar președintele a amintit că este nevoie de investiții semnificative în spitalele din România, în sistemul de sănătate publică din țară:

„Dacă ne gândim doar la tragicele accidente care au avut loc în ultimele luni de zile, așa ceva nu are voie să se mai întâmple! Este nevoie de investiții importante în spitale noi, în spitalele existente, pentru a le moderniza, în sistemele din spitalele existente, pentru a le face mai sigure, mai sigure pentru pacienți. Gândiți-vă cât de important este să avem investiții în zona de Terapie Intensivă, în zona de alimentare cu oxigen, în zona de siguranță pentru pacienți și pentru personalul din spital”.

Tot în zona de sănătate, președintele Klaus Iohannis a remarcat câteva aspecte importante „despre campania de vaccinare, care merge foarte bine”.

„Suntem în continuare în topul european la toți parametrii și vom avea în zilele acestea deja persoana numărul 1.000.000 care va fi vaccinată. Ritmul crește de la o săptămâna la alta și cu toții avem speranța ca până în vară să ieșim din pandemie, sigur, cu vaccinarea și cu respectarea restricțiilor până atunci”, a mai spus președintele României în cadrul declarației de presă de aseară.

Sursa foto: www.presidency.ro

Etichete: Klaus Iohannis presedintele Romaniei romani vaccinare covid vaccinare covid-19 vaccinare covid terapie intensivă Anestezie și terapie intensivă investitii in spitale investitii in sanatate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC