Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Jocurile olimpice din ATI

Viața Medicală
Prof. dr. Dorel SĂNDESC vineri, 23 septembrie 2016
    La Hong Kong a avut loc, în perioada 28 august – 2 septembrie, a 16-a ediție a Congresului mondial de anestezie, organizat de World Federation Societies of Anesthesiologists (WFSA), cea mai mare societate științifică internațională de profil, având în componență specialiști din peste o sută de țări din întreaga lume. Organizat o dată la patru ani, în aceiași ani cu principalul eveniment sportiv al planetei, acest congres este supranumit „Jocurile Olimpice ale Anesteziei“.
    Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) a avut o prezență remarcabilă la ediția din 2016. Astfel, la alegerile pentru Consiliul WFSA, România a obținut al doilea mandat consecutiv, din cele trei alocate Europei, alături de reprezentanții Germaniei și ai Franței; este de remarcat că doar România și Germania reușesc să obțină două mandate consecutive în Consiliul WFSA. Apoi, în cadrul sesiunilor plenare, am susținut conferința Planning for a change, care a prezentat programele realizate de SRATI, apreciate ca un model național de modernizare a specialității ATI.
    În cadrul congresului s-a desfășurat și competiția lucrărilor originale (postere prezentate oral), pe 16 domenii de specialitate. România a câștigat două din cele 16 premii întâi acordate, prin lucrările prezentate de dr. Armeana Zgâia din Cluj-Napoca (reprezentând autori din Cluj și Timișoara) și dr. Daniela Godoroja din București. Doar China a câștigat mai multe „medalii de aur“ (trei), România ocupând astfel un onorant loc doi pe națiuni, alături de alte trei țări.
 


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 decembrie 2020, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.