Newsflash
Știri

Japonia acordă sprijin pentru Ucraina și țările învecinate

de Florentina Ionescu - ian. 12 2023
Japonia acordă sprijin pentru Ucraina și țările învecinate

Biroul Organizației Mondiale a Sănătății din România a publicat informații referitoare la proiectul Fundației Asia-Europa (ASEF) și la ajutorul acordat de guvernul Japoniei.

În 2023, guvernul Japoniei acordă un sprijin suplimentar de 10 milioane de dolari pentru Ucraina și țările învecinate, inclusiv România, ca răspuns la COVID-19 și la alte boli infecțioase, se arată pe pagina oficială a Biroului OMS România. 

Biroul OMS Romania
Sursa foto: Biroul OMS România 

Cu noile fonduri, dispozitive medicale, medicamente și echipamente de protecție personală vor ajunge la persoanele din Ucraina forțate să își părăsească locuința și să își caute refugiu în alte părți din Ucraina sau în România și țările învecinate.

„Mulțumim guvernului Japoniei și poporului japonez pentru generozitatea și solidaritatea lor cu refugiații și cu persoanele vulnerabile. Sprijinul Japoniei este foarte valoros în România. Suntem recunoscători că putem proteja și promova împreună sănătatea și bunăstarea refugiaților și a comunităților vulnerabile”, a declarat dr. Caroline Clarinval, reprezentantul OMS și directorul biroului din România.

Din 2022, Biroul OMS România a furnizat unităților medicale și profesioniștilor echipamente pentru depozitarea vaccinurilor și echipamente de protecție personală, teste PCR pentru diagnosticul COVID-19, al virusurilor gripale și al altor virusuri respiratorii.

Fondurile au fost alocate OMS/ Europa în cadrul proiectului Fundației Asia-Europa (ASEF) pentru consolidarea pregătirii și a răspunsului la COVID-19 și la alte boli infecțioase emergente.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe