Newsflash
Știri

Istoria medicinei în context politic și social

de Monica GEORGESCU - aug. 18 2017
Istoria medicinei în context politic și social
     Conferința bienală a Asociației europene pentru istoria medicinei și sănătății (EAHMH) va avea loc anul acesta la București, în perioada 30 august – 2 septembrie. Rolul EAHMH este de a evidenția conceptul de istorie socială a medicinei, tema aleasă pentru această ediție fiind: „Corpul politic – rolul statelor în istoria medicinei și a sănătății”. În cadrul conferinței se va vorbi despre modul în care apar instituțiile medicale de-a lungul istoriei, și cum depind ele de politică, de conflictele regionale, de finanțe și evoluția urbană, dar și de circuitul informațiilor științifice.
     Trebuie menționat că este pentru prima dată în istoria EAHMH când această manifestare științifică internațională este găzduită de o țară din Europa de Est. Conferința de la București este organizată în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și cu Muzeul de Istorie al Municipiului București, sub patronajul Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Medicale. La ediția din acest an a conferinței sunt invitați patru lectori speciali – keynote speakers. Aceștia sunt: Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, Roberta Bivins de la Universitatea Warwick din Marea Britanie, Harry Oosterhuis de la Universitatea din Maastricht, Olanda și Constantin Goschler de la Universitatea din Bochum, Germania.
    EAHMH are sediul la Strasbourg, fiind înființată în 1989 cu scopul de a promova cercetarea și schimbul internațional de opinii științifice cu privire la aspectele legate de istoria medicinei în Europa. Asociația are membri în întreaga lume (istorici, demografi, antropologi, medici și specialiști în istoria medicinei) și patronează o importantă revistă de istoria medicinei din lume – „Medical History”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe