Newsflash
Știri

Ioana Mihăilă: Ministerul Sănătății a bugetat 40.000 de doze de vaccin anti-HPV în 2021

de Florentina Ionescu - mai 4 2021
Ioana Mihăilă: Ministerul Sănătății a bugetat 40.000 de doze de vaccin anti-HPV în 2021

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a mărturisit recent în cadrul unei dezbateri publice că obiectivul de a eradica cancerul de col uterin la noi în țară poate fi atins.

Ioana Mihăilă a participat joia trecută la o dezbatere cu privire la imunizarea anti-HPV (Human Papiloma Virus). În acest an, spune ea, ministerul a bugetat 40.000 de doze de vaccin anti-HPV, dar obiectivul de a eradica cancerul de col uterin va fi atins și datorită sprijinului pe care țara noastră îl va primi prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). 

ioana mihaila dezbatere hpv cancer de col uterin

„Am introdus în PNRR întărirea capacității medicilor de familie în procesul de prevenție: pentru recoltarea testului Babeș Papanicolau și testul care diagnostichează infectia cu HPV. Screeningul e bine sa fie făcut la nivel de asistență primară, de aceea dotarea regională cu aparatură, astfel încât diagnosticarea să se facă în timp util și eficient, este esențială. Și tot prin PNRR am introdus o importantă componentă de digitalizare, astfel încât rezultatele să se afișeze mai ușor”, a explicat ministrul Ioana Mihăilă pe o cunoscută rețea de socializare.

Totodată, ministrul Sănătății a spus că a solicitat Comisiei de oncologie din Minister să extindă testarea pe grupele de vârstă „pentru a ne plăti datoria față de fetele mai mari, nu doar grupa 11-14 ani”.

De asemenea, Ioana Mihăilă a întrebat Comisia Europeană în ce măsură s-ar putea face o achiziție centralizată la fel ca cea împotriva COVID-19. 

„Anul acesta fiica mea va fi vaccinata anti-HPV, are 13 ani și așteaptă cu nerăbdare, iar la școala ei îndemn mamele să aibă curaj să își vaccineze fetițele și băieții”, a conchis ministrul Sănătății. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe