Newsflash
Știri

Ioana Mihăilă, despre modalitatea de vaccinare în școli

de L. Budin - aug. 31 2021
Ioana Mihăilă, despre modalitatea de vaccinare în școli

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a spus că în şcolile în care există cabinete medicale, medici şi dotare corespunzătoare vor putea fi organizate centre de vaccinare, iar celelalte vor putea solicita o caravană mobilă.

Referitor la vaccinarea în şcoli, ar putea exista trei tipuri de vaccinare care să se desfășoare în şcoli, a spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la Digi 24, citată de Agerpres.

vaccinare-copil-scoala

Acolo unde se poate şi unde există cabinete medicale şcolare, medic şcolar şi dotare corespunzătoare, la nivelul acelor cabinete se pot organiza centre de vaccinare. Acolo unde infrastructura sau personalul nu permit organizarea, în acele cabinete se poate solicita caravană mobilă prin mobilizarea unei echipe de la centrele de vaccinare. În special în oraşe avem centre de vaccinare care au timp, nemaiavând acum atât de multă activitate, să se mobilizeze către şcoli, iar la şcolile unde există un centru de vaccinare în imediata proximitate, reprezentanţii şcolii informează şi programează copiii, părinţii şi cadrele didactice la vaccinare”, a spus ministrul Sănătății.

Ioana Mihăilă este de părere că părinţii ar trebui să solicite unităţilor de învăţământ informaţii legate de situaţia imunizării profesorilor.

Deja au fost, împreună cu Ministerul Educaţiei, nominalizate persoane de contact în fiecare şcoală care iau legătura, pe de o parte, cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi implicit ai centrelor de vaccinare, pe de altă parte, cu clasele şi cu părinţii, tocmai pentru a organiza campanii de informare şi pentru a pune în legătură specialiştii cu părinţii pentru a avea o informare corectă asupra beneficiilor vaccinării la copil”, a mai adăugat ministrul.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe