Newsflash
Știri

Ioana Mihăilă a depus jurământul de învestire în funcția de ministru al Sănătății

de Florentina Ionescu - apr. 22 2021
Ioana Mihăilă a depus jurământul de învestire în funcția de ministru al Sănătății

Medicul Ioana Mihăilă, propusă pentru funcția de ministru al Sănătății, a depus aseară jurământul de învestire în funcția aceasta. Ea a declarat că este o mare responsabilitate să conducă acest minister și să coordoneze sistemul de sănătate din România.

Aseară, în fața președintelui României, Ioana Mihăilă a depus jurământul pentru a fi învestită în funcția de ministru al Sănătății. La scurt timp, ea a susținut prima conferință de presă în calitate de ministru al sănătății, explicând că „Ministerul Sănătății are nevoie de continuitate în acest moment”. 

Vă recomandăm și: Cine este Ioana Mihăilă, propunerea făcută pentru Ministerul Sănătății 

ioana mihaila depunere juramant
Sursa foto: www.facebook.com/Ioana.Mihaila.Oradea

 

„Mi-aș dori ca această criză majoră de sănătate publică să ne găsească lucrând împreună - medici, politicieni, jurnaliști, asistenți medicali, fiecare om responsabil din țară care își dorește sănătate pentru el și pentru familia sa. Știu că doar în acest fel putem ieși cu bine din această criză. Românii au știut întotdeauna să lucreze împreună la greu. Acum trecem prin greu, haideți să fim împreună!

Am făcut parte din echipa de secretari de stat a lui Vlad Voiculescu și cunosc toate proiectele începute pe care sper să am timpul necesar să le duc până la capăt. Mă vor ajuta în acest proces experiența practică de medic, experiența de manager și aceste luni de serviciu public ca secretar de stat responsabil cu investițiile din fonduri externe și componenta de Sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență”, a scris Ioana Mihăilă pe pagina oficială.

Citește și: Cine este Ioana Mihăilă, propunerea făcută pentru Ministerul Sănătății

Problemele sistemului de sănătate, aceleași de 30 de ani, au fost accentuate în contextul presiunii pandemiei, a adăugat noul ministru al Sănătății, dar, totodată, spune ea, avem o șansă istorică de a remedia măcar o parte din aceste probleme în următoarea perioadă.

„Pentru a profita de această șansă, mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe următoarele 3 priorități:

În primul rând, atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții în sănătate. În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență am propus investiții de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiții, implementate corect, pot să facă pentru oameni diferența între viață și moarte, între a primi un tratament adecvat în țară sau a fi nevoiți să meargă în străinătate, diferența între demnitate și disperare.

În al doilea rând, creșterea accesului la servicii medicale de bază. În acest scop, am prevăzut investiții de 330 de milioane de euro în asistența prespitalicească: cabinete ale medicilor de familie, ambulatorii, centre comunitare integrate și caravane medicale.

În al treilea rând, reforma managementului spitalelor și al serviciilor de sănătate. Avem nevoie de oameni bine pregătiți în funcții de conducere. Competența în funcții de conducere este o necesitate, nu un moft. Pentru asta, vom continua concursurile la Casele județene de asigurări de sănătate și Adrian Gheorghe, președintele CNAS, va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces să fie unul de succes. La fel vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții de management în sistemul sanitar.

Suntem încă într-o criză sanitară. Dar am convingerea că împreună o putem depăși. Am convingerea că prin eforturi comune, la finalul acestei crize sistemul de sănătate va fi mai puternic”, a conchis ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe