Newsflash
Știri

Investiţii de peste 78 milioane lei pentru spitalele din România

de Dorina Novac - mar. 18 2021
Investiţii de peste 78 milioane lei pentru spitalele din România

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a semnat cinci contracte de finanțare pentru derularea unor proiecte ce au drept scop îmbunătăţirea sistemului de sănătate.

Una dintre unităţile medicale ce va primi fonduri europene în valoare de peste 10 milioane lei este Spitalul Orăşenesc „Dr. Gheorghe Constantinescu” Bumbeşti-Jiu, care, prin dotarea cu echipamente pentru tratament, prevenţie, decontaminare şi protecţie, va putea oferi o mai bună îngrijire pacienţilor, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

investitii in spitale
Sursă imagine: mfe.gov.ro

„Tot pentru asigurarea unui răspuns prompt şi eficient al sistemului medical public la criza actuală este prevăzută finanţare europeană și pentru Spitalul Județean de Urgență Târgovişte. Unitatea va fi echipată și dotată corespunzător pentru prevenirea infectării cu COVID-19, dar și pentru tratarea bolnavilor. Investiţia se ridică la peste 42,6 milioane lei”, transmite MIPE într-un comunicat.

Totodată, MIPE va asigura finanţarea cu alte 5,5 milioane lei pentru extinderea capacității medicale a Spitalului Municipal Sighișoara. Proiectul propus prevede achiziția de echipamente medicale pentru diagnosticarea rapidă și corectă a pacienților infectați, dar și asigurarea tratamentului corespunzător.

Sursa citată precizează că 12,6 milioane lei vor fi investiţi, de asemenea, pentru achiziția de echipamente medicale necesare Spitalulului Orășenesc Sinaia, care va fi in măsură să gestioneze mai bine criza sanitară.

„Datorită achizițiilor realizate cu cele 12,6 milioane lei din fonduri europene, vor putea fi tratate mai multe persoane, având în vedere că această unitate sanitară are 94 paturi și este singurul spital non-COVID cu multispecialități pe o distanță de peste 100 km dintre Ploiești și Brașov”, potrivit MIPE.

Spitalul din Sinaia furnizează servicii pentru cei peste 45.000 locuitori ai orașelor din zonă turistică Azuga, Bușteni, Sinaia, Comarnic și Breaza.

Pentru dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, MIPE menționează că va asigura tot prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare o finanţare de 7,21 milioane lei. Spitalul asigură asistență medicală de înaltă specialitate în cadrul afecțiunilor respiratorii pacienților din regiunea de Sud-Est a țării.

„Proiectele finanţate vizează în general limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum și a efectelor grave ale acestuia asupra populației României, prin obținerea unui răspuns cât mai prompt al sistemului medical, inclusiv prin asigurarea necesarului de materiale specializate de protecție pentru personalul nostru medical”, potrivit comunicatului de presă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe