Newsflash
Știri

Între ghilimele

de - aug. 23 2013
Între ghilimele

Una dintre principalele cauze de deces pentru militarii americani ar fi, zic statisticile, sinuciderea. Şi nu pentru că ar fi trimişi pe front ori din cauza luptelor pe care le poartă, ci – aflăm din JAMA – în special din cauza bolilor mintale de care suferă. La noi lucrurile sunt mai liniştite: bolnavii care scapă nediagnosticaţi nu se duc în armată, ci intră în politică. Şi nici nu mai au timp să se gândească la suicid, prea îi ţine DNA-ul ocupaţi. (A. M.)

Pe site-ul Ministerului Sănătăţii au fost puse în dezbatere publică două importante proiecte de lege referitoare la salarizarea medicilor şi la statutul spitalelor. Dezbaterea poate avea loc doar în luna august, singura lună din an când, nu-i aşa?, există mulţimi de oameni dornici să discute propuneri legislative. Printre ei chiar şi ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, care, în 18 din cele 31 de zile dedicate oficial dezbaterii acestor importante legi, este plecat în concediu. (M. V. A.)

Trec în fiecare zi pe lângă un cort de prim ajutor, amplasat special pentru cei care suferă din cauza caniculei. Eu sufăr din cauza caniculei. Voi avea grijă să leşin chiar în buza cortului. Promit. (M. V. A.)

Într-un comunicat, Ministerul Sănătăţii nu-şi asumă paternitatea introducerii de noi taxe în (pentru?) sănătate. E şi normal, la cât s-a bătut ministrul, întâi pentru taxa pe viciu, acum şapte ani, apoi pentru viciul propriu-zis, în iunie anul acesta. O fi obosit şi el, între timp, doar nu degeaba a avut nevoie de concediu fix acum. (A. M.)

Într-o comună din Botoşani, anunţă presa locală, o primărie construieşte un WC (veceu) în valoare de 90.000 de euro. Nu, nu este prevăzut cu telefon prin satelit, televizoare HD, wireless şi spa. E doar un WC (veceu) într-o şcoală. Sugerăm DSP Botoşani să controleze respectarea normelor sanitare în acest Burj al-Arab al veceurilor. (M. V. A.)


Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe