Newsflash
Știri

Intervenții robotice realizate cu tehnologia da Vinci Xi

de Dorina Novac - iul. 21 2022
Intervenții robotice realizate cu tehnologia da Vinci Xi

O rețea medicală privată pune la dispoziția pacienților intervenții robotice realizate cu tehnologia da Vinci Xi.

Sistemul de chirurgie robotică este disponibil în cadrul MedLife Medical Park, fiind utilizat pentru tratarea unui spectru larg de afecțiuni, de la cele ginecologice, urologice, digestive până la cele oncologice, bariatrice și ale peretelui abdominal.

Chirurgie robotica

Potrivit specialiștilor, sistemul robotic da Vinci Xi este o îmbinare între tehnica laparoscopică convențională și tehnologia robotică de înaltă precizie.

Citește și: Chirurgia robotică este prezentul, inteligenţa artificială – viitorul

„Acest sistem complex este o extensie a chirurgului, care, datorită celor patru brațe multiarticulate și a unei tehnologii speciale, permite transpunerea, în timp real, a indicațiilor medicului în mișcări de mare finețe și precizie, mult superioare față de mișcările umane. Totodată, consola de la care sunt coordonate brațele robotice permite vizualizarea 3D a fiecărei structuri a organismului uman, mărită, la nevoie, chiar și de 10 ori, oferind medicului o mai mare siguranță și precizie în separarea țesuturilor bolnave de cele sănătoase, fără efecte nedorite, precum sângerări sau alte complicații”, se arată într-un comunicat.

Intervențiile efectuate cu robotul da Vinci Xi presupun realizarea unor incizii foarte mici, cu efecte estetice minime, dar și cu reducerea riscului de complicații intraoperatorii, a sângerărilor sau a infecțiilor.

De asemenea, în cazul pacienților operați robotic, disconfortul și durerea după operație sunt minime, iar durata de spitalizare mult redusă.

De altfel, unul din principalele avantaje ale chirurgiei robotice constă în recuperarea extrem de rapidă a pacienților după intervenție și reintegrarea facilă în activititățile cotidiene.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe