Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Intervenție endoscopică în premieră națională la Spitalul Colentina

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 5 aprilie 2021, ora 15:24

O echipă de gastroenterologi de la Spitalul Colentina din Capitală a intervenit endoscopic pentru a trata o pacientă cu cancer pancreatic avansat, infectată recent cu virusul SARS-COV-2.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Colentina, echipa a fost compusă din dr. Theodor Voiosu, dr. Andreea Bengus, dr. Andrei Voiosu și dr. Mihai Rimbaș.

Spitalul colentina
Sursă imagine: Spitalul Clinic Colentina

Din cauza stadiului foarte avansat al bolii, a fost necesară o intervenție endoscopică pentru drenajul ecoendoscopic ghidat al căilor biliare.

Pacienta a beneficiat de suport anesteziologic pe toată durata intervenției, asigurat de dr. Mihaela Chiriac, și evoluția postprocedurală a fost una favorabilă.

„Intervenția foarte complexă, realizată în premieră într-un spital românesc, reprezintă o soluție minim-invazivă pentru pacienții cu tumori bilio-pancreatice aflate într-un stadiu foarte avansat, care face imposibile soluțiile chirurgicale clasice”, au mai precizat reprezentanții Spitalului.

Etichete: spitalul clinic colentina cancer pancreatic interventie endoscopica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.