Newsflash
Știri

Intenții pentru Spitalul regional din Cluj

de Cristina GHIOCA - aug. 10 2018
Intenții pentru Spitalul regional  din Cluj
Viitorul spital regional din Cluj va fi organizat pe centre de servicii care vor asigura optimizarea paturilor, dar și îngrijirea multidisciplinară, a anunțat ministrul sănătății, Sorina Pintea, la o întâlnire pentru prezentarea modelului arhitectural al unității spitalicești, care se va construi în localitatea Florești. Ea a adăugat că spitalul va fi organizat într-un concept nou și modern. Potrivit unui comunicat de presă, Spitalul Regional de Urgență Cluj va prelua rolul Spitalului Clinic Județean de Urgență și servicii medicale din alte unități sanitare. El va fi echipat cu aparatură de înaltă tehnologie, care va permite efectuarea unor proceduri minim invazive, chiar în cazuri dificile, atât în sistem de internare continuă, cât și de zi. Conform planului de construcție, spitalul va avea o suprafață de 120.621 mp, din care cea mai mare parte va fi destinată serviciilor medicale și chirurgicale. Costul total al investiției a fost estimat la aproximativ 377 de milioane de euro. Construcția urmează să fie finalizată în decembrie 2023, se mai arată în comunicatul de presă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe