Newsflash
Știri

Întâlnire la Ministerul Sănătății pe tema vaccinării anti-COVID

de Dorina Novac - iul. 16 2021
Întâlnire la Ministerul Sănătății pe tema vaccinării anti-COVID

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, s-a întâlnit, vineri, cu comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides, la sediul ministerului.

Ioana Mihăilă a avut, la sediul ministerului, o întrevedere cu comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides, principalele teme de discuție vizând campania de vaccinare împotriva COVID-19 și întărirea cooperării și coordonării între statele membre și instituțiile europene în domeniul sănătății pentru consolidarea răspunsului și rezilienței sistemelor de sănătate la crize sanitare.

vaccinate anti-COVID

În cadrul întrevederii, ministrul Sănătății a transmis că România continuă eforturile de creștere a numărului de persoane vaccinate, mai ales în mediul rural și în rândul populației vulnerabile, printre obiective fiind demararea procesului de vaccinare în ambulatoriile de specialitate și creșterea capacității de vaccinare în cabinetele medicilor de familie.     

„Ducem vaccinul mai aproape de oameni, de aceea în perioada aceasta, alături de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, mobilizăm resursele mai ales în mediul rural și în rândul populației vulnerabile pentru a crește și acolo rata de vaccinare. Ne concentrăm eforturile pe creșterea capacității de vaccinare la cabinetele medicilor de familie și pentru demararea vaccinării în ambulatoriile de specialitate din spitale”, a declarat Ioana Mihăilă.

Comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară a precizat că, în prezent, este urgent ca eforturile de vaccinare să se dubleze pe măsură ce înaintăm în vară.

intalnire MS

„Salut eforturile României de a accelera campania de vaccinare. În prezent, este urgent ca eforturile de vaccinare să se dubleze pe măsură ce înaintăm în vară. Mesajul meu se adresează tuturor românilor - vaccinurile funcționează, vaccinurile protejează, vaccinurile ne apără atât pe noi, cât și familiile și sistemele noastre de sănătate. Ar trebui să profităm la maximum de această oportunitate pentru a reveni la viața noastră normală”, a declarat Stella Kyriakides.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe