Newsflash
Știri

Institutul Regional de Oncologie Timișoara trece la etapa de execuție

de L. Budin - iun. 17 2022
Institutul Regional de Oncologie Timișoara trece la etapa de execuție

Variantă aleasă a fost cea de consolidare și remodelare a clădirii existente, incluzând și o extindere a acesteia, arată Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș.

Comisia de specialitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș a recepționat ultima etapă a serviciilor de actualizare a temei de proiectare și elaborare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Institutul Regional de Oncologie Timișoara”, Calea Torontalului, km 5, se arată pe pagina de Facebook a DSP Timiș.

instit-onco-tm
Sursă: Facebook Direcția de Sănătate Publică Timiș

 

Încheierea acestui stadiu procedural reprezintă un moment important, care urmează să fie continuat prin demararea etapelor de proiectare și execuție a obiectivului cu impact major pentru sănătatea publică.

Variantă aleasă a fost cea de consolidare și remodelare a clădirii existente, incluzând și o extindere a acesteia. Spitalul va avea un total de 384 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților, la care se adaugă 55 paturi pentru spitalizare de zi, 55 de paturi pentru chirurgie de zi, 20 paturi pentru terapie intensivă și 10 paturi în cadrul Centrului pentru transplant medular și afereză celule stem, ajungând la un total de 524 paturi.

Institutul de Oncologie Timișoara reprezintă o necesitate stringentă pentru sistemul sanitar regional, acesta urmând a fi un centru de excelență în specialitatea oncologie, care va polariza cazurile dificile din regiune și va adăposti un important sector de cercetare și inovare în acest domeniu, pentru a oferi pacienților acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat”, se mai arată în postarea DSP Timiș.

Înainte de pandemie, în judeţul Timiş erau luaţi în evidenţă în jur de 15.000 de bolnavi de cancer, cu 2.300 de noi cazuri noi anual, informează Agerpres. În prezent, secţiile de oncologie din sistemul public timişorean funcționează în mai multe locuri improprii şi au o capacitate insuficientă, ele deservind pacienţi din toată zona de vest a ţării.

Activitatea medicilor cu cabinete proprii, recunoscută ca vechime în muncă

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe