Newsflash
Știri

Institutul Național de Sănătate Publică încurajează vaccinarea copiilor

de Florentina Ionescu - aug. 24 2022
Institutul Național de Sănătate Publică încurajează vaccinarea copiilor

Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură metodă prin care vă puteți proteja copiii împotriva anumitor boli infecțioase, subliniază specialiștii din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Copiii pot fi, așadar, protejați prin vaccinare împotriva unor boli infecțioase precum rujeola, rubeola, poliomielita, tusea convulsivă, difteria, tetanosul, hepatita virală B etc. 

vaccinarea-copiilor-INSP

„În cazul în care un copil vaccinat  va contracta un virus, sistemul lui imunitar va ști să reacționeze, să lupte împotriva infecțiilor, va fi pregătit pentru a combate rapid și eficient boala”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni, 22 august, de INSP pe site-ul instituției.

Bolile infecțioase precum  hepatita, poliomielita, difteria, tetanosul, au reprezentat, în trecut, o importantă cauză de deces. Dezvolatrea vaccinurilor a dus, prin imunizarea pasivă, la stoparea răspândirii infecțiilor, la salvarea de vieți și uneori chiar la eradicarea bolilor.

„Prin vaccinare contribuiți, atât la binele propriului copil cât și la binele unei întregi comunități. Atunci când un număr mare de persoane se vaccinează se obține imunitatea de grup, situație în care bolile nu se mai pot răspândi cu ușurință de la o persoană la alta”, potrivit comunicatului.

Mai jos veți vedea calendarul național de vaccinare, pentru fiecare grupă de vârstă, realizat de INSP. 

calendarul national de vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe