Newsflash
Știri

Institutul „Marius Nasta” își mărește capacitatea de testare pentru COVID-19

de Dorina Novac - mai 7 2020
Institutul „Marius Nasta” își mărește capacitatea de testare pentru COVID-19

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a dat în folosință, începând din această săptămână, un al doilea aparat destinat diagnosticului molecular de tip RT-PCR.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, noul aparat are o capacitate de 96 de teste la trei ore.

„Prin includerea și a acestui aparat în dotarea laboratorului, practic vom crește capacitatea de diagnostic de peste trei ori față de ce am avut până în prezent. Important la specificațiile tehnice ale acestui aparat este că nu este destinat doar depistării infecției cu noul coronavirus. Ulterior, cu noul aparat se vor putea realiza și determinări ale rezistenței tulpinilor de mycobacterium tuberculosis la antibioticele utilizate în tratamentul tuberculozei”, a declarat asist. univ. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Noul aparat va putea realiza în jur de 192 de teste zilnic în actuala configurație a echipei care operează echipamentul.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” este unul dintre spitalele desemnate de Ministerul Sănătății să trateze pacienți cu SARS-CoV-2.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe