Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Institutul „Marius Nasta” își mărește capacitatea de testare pentru COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 7 mai 2020, ora 11:42

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a dat în folosință, începând din această săptămână, un al doilea aparat destinat diagnosticului molecular de tip RT-PCR.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, noul aparat are o capacitate de 96 de teste la trei ore.

„Prin includerea și a acestui aparat în dotarea laboratorului, practic vom crește capacitatea de diagnostic de peste trei ori față de ce am avut până în prezent. Important la specificațiile tehnice ale acestui aparat este că nu este destinat doar depistării infecției cu noul coronavirus. Ulterior, cu noul aparat se vor putea realiza și determinări ale rezistenței tulpinilor de mycobacterium tuberculosis la antibioticele utilizate în tratamentul tuberculozei”, a declarat asist. univ. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Noul aparat va putea realiza în jur de 192 de teste zilnic în actuala configurație a echipei care operează echipamentul.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” este unul dintre spitalele desemnate de Ministerul Sănătății să trateze pacienți cu SARS-CoV-2.

Etichete: Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” pacienți cu SARS-CoV-2 aparat destinat diagnosticului molecular

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.