Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Institutul „C.I. Parhon” a marcat Săptămâna Internațională de Conștientizare asupra Tiroidei

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 2 iunie 2021, ora 11:26

Societatea Română de Endocrinologie și Institutul Național de Endocrinologie „C.I. Parhon” au marcat în 31 mai sfârșitul Săptămânii Internaționale de Conștientizare asupra Tiroidei.

Această săptămână de conștientizare a început cu Ziua Mondială Tiroidei (25 mai), prin iluminarea fațadei Institutului Parhon (vedeți galeria foto de mai jos). 

glanda tiroida boli constientizare
Fotografie creată de Anna Tarazevich, de la Pexels

Evenimentul, al cărui scop principal este de a crește gradul de conștientizare asupra afecțiunilor tiroidiene și asupra terapiilor noi, a fost inițiat în 2008 de Asociația Europeană a Tiroidei, și este susținut de societățile de profil din America, America Latină, Asia și Oceania, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Societatea Română de Endocrinologie a organizat proiectul „Tiroida – 7 zile de dezbateri”, care a inclus câte o emisiune zilnică, informativ-educativă, privind afecțiunile acestei glande.

„Scopul acestei Zile Mondiale a Tiroidei este tocmai de a arăta importanța diagnosticului precoce și la timp al unei suferințe tiroidiene, de a sublinia importanța tratamentului rapid și performant al afecțiunilor acestei glande endocrine și, nu în ultimul rând, de a atrage atenția asupra importanței profilaxiei în patologia tiroidiană. Iar pacienților care suferă de afecțiuni tiroidiene le transmit că endocrinologii din România sunt partenerii lor și îi îndemn să apeleze cu încredere la acești specialiști extrem de bine pregătiți”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Societății Române de Endocrinologie.

tiroida

Patologia tiroidiană (îndeosebi cea legată de deficitul de iod) a stat la baza înființării Institutului Național și a Scolii Naționale de Endocrinologie, prin promotorii săi – academicianul Șt. Milcu, autorul tratatului „Gușa Endemică. Distrofia Endemică Tireopată, 1957” și profesorul C.I. Parhon, care susținea că „Nu există civilizație fără hormoni tiroidieni”. 

Etichete: prof. dr. Cătălina Poiană catalina poiana boli endocrine Institutul National de Endocrinologie C.I. Parhon Societatea Romana de Endocrinologie patologia endocrina Endocrinologie ziua mondială a tiroidei

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.