Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Instituirea carantinei zonale în comuna Bălilești (Argeș) a fost legală

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 11 august 2020, ora 12:48

Potrivit unui ordin al DSU privind instituirea carantinei zonale în comuna Bălilești, din Argeș, această măsură a fost emisă în mod temeinic și legal.

Acțiunea înaintată de autoritățile din comuna Bălilești, județul Argeș, în vederea anulării Ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurii de carantinare zonală a localității enunțate anterior, a fost respinsă, ca neîntemeiată, potrivit unui comunicat remis redacției.

carantina zonala decizie bailesti arges

Astfel, prin respingerea cererii s-a constatat că Ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659265 din 01.08.2020 privind instituirea carantinei zonale în comuna Bălilești, județul Argeș a fost emis în mod temeinic și legal.

Totodată, autoritățile subliniază importanța măsurii de instituirie a carantinei zonale în anumite regiuni, în vederea protejării comunităților împotriva infectării și limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

În comunicat se precizează că măsura de carantinare zonală se instituie la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică și în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: carantina zonală persoane in carantina carantina covid-19 SARS-CoV- 2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.