Newsflash
Știri

INSP: trend ascendent al cazurilor de COVID-19 în 13 județe din România

de Florentina Ionescu - sept. 9 2020
INSP: trend ascendent al cazurilor de COVID-19 în 13 județe din România

Institutul Național de Sănătate Publică a dat ieri publicității raportul săptămânal de supraveghere în ceea ce privește infecțiile cu SARS-CoV-2. Datele raportate de autorități se referă la săptămâna a 35-a de pandemie la noi în țară, adunate până la data de 6 septembrie.

Astfel, potrivit datelor din raport, în România numărul total de cazuri confirmate cu COVID-19 a ajuns la 95.897, iar numărul total de decese cauzate de infecția cu SARS-CoV-2 a ajuns la 3.926.

Specialiștii arată că 94,9% dintre persoanele decedate aveau comorbidități asociate, 80,4% dintre decese au fost înregistrate la persoane de peste 60 de ani, iar 60% dintre decese au fost raportate la bărbați.

Cele mai multe cazuri noi și cele mai multe decese

INSP mai precizează că în săptămâna 31 august-6septembrie, 34,4% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Bacău, Iași, Bihor si Prahova. 31% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Iași, Argeș, Maramureș si Timiș.

In 8 județe si municipiul București se înregistrează o rata de incidenta cumulata peste 100/100.000 locuitori. Totodată, se înregistrează un trend ascendent in 13 județe. Datele arată și că 1 din 19 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

date raportate 6 septembrie

Teste RT-PCR și paturi pentru pacienții COVID-19

Spre deosebire de raportul săptămânal dat publicității marțea trecută, cel publicat ieri conține grafice referitoare la testele de diagnostic RT-PCR efectuate în țara noastră, atât cele efectuate prin Programul Național, cât și cele efectuate la cerere.

teste rt pcr 6 septembrie

Totodată, raportul cu date până la 6 septembrie include o secțiune dedicată paturilor destinate bolnavilor de COVID-19, atât numărul de paturi ocupate în secțiile COVID și în ATI; cât și gradul de ocupare al paturilor în secțiile COVID și ATI.

paturi bolnavi covid-19 6 septembrie

Totodată, INSP a realizat și o hartă a României cu județele cele mai vulnerabile în fața COVID-19, existând trei tipuri: vulnerabilitate scăzută, medie și ridicată.

harta romania covid 6 septembrie

Este vorba despre un indicator calitativ al capacității sistemului de răspuns, calculat în baza ratei de incidență, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare a paturilor din secțiile COVID-19 și secțiile ATI.

evolutie saptamana 6 sept

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe