Newsflash
Știri

INSP: 94% dintre decesele de COVID-19 aveau comorbidități asociate

de Florentina Ionescu - iul. 28 2020
INSP: 94% dintre decesele de COVID-19 aveau comorbidități asociate

Astăzi a fost dat publicității raportul săptămânal de supraveghere COVID-19 realizat de Institutul Național de Sănătate Publică.

Raportul INSP conține date actualizate până la 26 iulie 2020. Potrivit informațiilor din document, în săptămâna 20-26iulie, 37.4% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în București, Argeș, Prahova, Brașov și Dâmbovița.

raport insp pana la 26 iulie

Cele mai multe decese, adică 37.8% din totalul deceselor (2.206 decese în total, înregistrate de la debutul pandemiei de COVID-19), au fost înregistrate în Prahova, Argeș, București, Dâmbovița și Buzău.

Datele INSP arată că 94% din persoanele decedate aveau comorbidități asociate și că 78,2% dintre decese au fost la persoane cu vârsta peste 60 de ani. Din decesele înregistrate în săptămâna precizată, 59,7% au fost la bărbați.

INSP arată că în județul Argeș se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 200/100.000 locuitori. În alte șapte județe se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori. În plus, se înregistrează un trend ascendent în 34 de județe și municipiul București, iar 1 caz din 12 din totalul cazurilor de COVID-19 a fost înregistrat la personal medical.

evolutia saptamanala 20-26 iulie

În ceea ce privește persoanele decedate de COVID-19, datele arată că aceste persoane aveau cel puțin o comorbiditate, printre care se numără: afecțiunile cardiovasculare, diabetul, afecțiunile neurologice, bolile renale, obezitatea, afecțiunile pulmonare, neoplasmul ș.a.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe