Newsflash
Știri

INSP: 3.286 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

de Florentina Ionescu - sept. 22 2021
INSP: 3.286 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

Raportul INSP din săptămâna 13-19 septembrie 2021 arată că în România au fost înregistrate 3.286 de cazuri de infecție cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC).

Datele au fost cumulate în săptămâna 13 septembrie-19 septembrie 2021. Astfel, până la 19 septembrie 2021 au fost raportate la INSP-CNSCBT (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile) 3.890 de secvențieri, potrivit documentului.

Coronavirus de Craciun

Cele șapte laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt: INCDMM Cantacuzino; INBI ”Prof.Dr.Matei Balș”; MedLife; Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava; Institutul de Virusologie ” Ștefan S. Nicolau”; CRGM al SCJU Craiova; „Pro Vitam” Sfântu Gheorghe.

În total, au fost confirmate 3.286 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: (vezi tabel) 

tabel variante care determina ingrijorare

Documentul CNSCBT arată că din săptămâna 36 varianta Alpha nu mai reprezintă VOC. Motivele pentru care ECDC a luat această decizie sunt reducerea drastică a circulației acestei variante în EU/EEA după emergența variantei Delta, precum și faptul că există puține evidențe ale impactului variantei Alpha asupra imunității induse de vaccin.

Până la 19 septembrie 2021 rata de confirmare cu VOC a fost de 84%. Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 46,6% în săptămâna 37.

Numărul de decese

După cum menționau experții din cadrul INSP în precedentele informări săptămânale, până în săptămâna 35 inclusiv au fost înregistrate și comunicate la INSP-CNSCBT 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), dintre care:

  • varianta Alpha - 27 decese
  • varianta Beta - 0 decese
  • varianta Gamma - 3 decese
  • varianta Delta - 45 decese
  • Total decese: 75 decese

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe