Newsflash
Știri

INSP: 289 de cazuri de gripă clinică la nivelul României

de Florentina Ionescu - mai 13 2022
INSP: 289 de cazuri de gripă clinică la nivelul României

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat ieri că, în săptămâna 2 - 8 mai, au fost raportate 289 de cazuri de gripă clinică, faţă de 54 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În acelaşi interval au fost raportate şapte cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu cinci mai multe faţă de săptămâna precedentă şi tot cu cinci mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent, scrie AGERPRES

gripa cazuri romania insp
Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 34.862, de 1,5 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (23.797) şi cu 6,6% mai mică comparativ cu cel din săptămâna anterioară (37.320).

Până în prezent au fost înregistrate trei decese confirmate cu virus gripal.

Conform INSP, până la data de 8 mai au fost vaccinate antigripal 1.518.735 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe