Newsflash
Știri

INSMC: Asociația Zi de Bine a inaugurat secția de Pediatrie IV – boli digestive

de L. Budin - iun. 7 2021
INSMC: Asociația Zi de Bine a inaugurat secția de Pediatrie IV – boli digestive

Asociația Zi de Bine a inaugurat secția de Pediatrie IV – boli digestive din cadrul Institutului Național de Sănătate a Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu din București.

Anual, peste 50.000 de copii ajung la INSMC, iar dintre aceștia câteva mii au patologii digestive de cauză infecțioasă sau afecțiuni hepatice. Pentru ei au fost renovate complet cabinetele medicale, saloanele, băile și spațiile comune, a fost refăcută instalația de oxigen, au fost montate alarme de incendiu și senzori de fum, iar încăperile au fost dotate cu mobilier și electrocasnice adecvate. Bugetul pentru proiect s-a ridicat la 190.000 euro.

INSMC1-zidebine

Cinci luni de lucrări

La eveniment au fost prezenți Bogdan Ștefănescu, Purtător de Cuvânt al INSMC, dr. Mirela Covăcescu, medic primar pediatrie și șef al secției de boli digestive, prof. Dr. Ioan Gherghina, conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie, și de asemenea, Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

INSMC-zidebine

În luna iunie 2020 ne-am propus să schimbăm peisajul din curtea INSMC, așa că am transformat peretele din curtea spitalului într-o pictură murală cu scopul de a aduce forță și alinare copiilor internați. Însă am decis că nu vrem să ne oprim aici, iar la sfârșitul anului am demarat proiectul Curățenie&Culoare. După cinci luni de renovări, iată că secția de Pediatrie IV de la INSMC este pregătită și complet utilată”, au declarat inițiatoarele proiectului.

Renovare la standarde

Secția de Pediatrie IV este formată din 6 saloane cu câte 3 paturi dedicate mamelor, plus 3 paturi pentru copii, 4 rezerve, un cabinet dedicat șefului de secție, 2 cabinete pentru asistente, o magazie și 2 holuri. Suprafața totală a spațiului renovat este de 531 mp.

Cu bucurie spun că renovarea Secției IV din INSMC s-a finalizat. Aceasta a inclus, pe lângă igienizarea secției, și modernizarea acesteia, respectând astfel standardele actuale privind organizarea secțiilor de pediatrie. Cele mai importante beneficii obținute în urma acestui proiect sunt reconfigurarea grupurilor sanitare, atât pentru cele 4 rezerve, cât și pentru cele 6 saloane, precum și montarea în fiecare salon a unor cădițe care să permită igiena sugarilor și preșcolarilor internați aici”, a declarat Mirela Covacescu, Șef Secție Pediatrie IV și Medic Primar Pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului.

Și pentru secția de boli digestive și oftalmologie urmează să se achiziționeze aparatură în valoare de peste 30.000 Euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe