Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Inhibitor de PCSK9 compensat prin cost-volum

Viața Medicală
Dr. Mariana MINEA vineri, 25 februarie 2022

Pacienţii cu risc cardiovascular (dislipidemii, ateroscleroză, risc de infarct miocardic) au la dispoziţie gratuit, din toamna anului trecut, încă un medicament din clasa inhibitorilor de PCSK9.

primul inhibitor

Medicamentul este disponibil în urma semnării de contracte cost-volum între compania producătoare Amgen și Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În baza lor, peste 70.000 de pacienţi cu afecţiuni cardiovasculare vor putea beneficia de tratament.

Inhibitorii de proprotein convertază subtilisin/kexin tip 9 (PCSK9) au un puternic efect de scădere a nivelurilor de LDL-colesterol. Vizează în primul rând pacienţii cu hipercolesterolemie a căror boală nu răspunde la dozele maximale admise de statine, medicamentul inovator urmând a fi administrat în completarea tratamentului standard.

Persoanele cu hipercolesterolemie familială au un risc de boli coronariene de 20 de ori mai mare decât alte persoane. Hipercolesterolemia familială afectează între 14 și 34 de milioane de persoane la nivel global, dintre care 20-25% sunt copii și tineri.

Riscul afecţiunilor cardiovasculare, inclusiv cele generate de hipercolesterolemie, poate fi redus considerabil dacă diagnosticarea se face la timp și dacă pacientul primește tratamentul potrivit. Acesta nu este singurul inhibitor de PCSK9 disponibil pacienţilor din România.

De același autor

Etichete: contract cost-volum inhibitor PCSK9 hipercolesterolemie tratament

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.