Newsflash
Știri

Inhibitor de PCSK9 compensat prin cost-volum

de Dr. Mariana MINEA - feb. 25 2022
Inhibitor de PCSK9 compensat prin cost-volum

Pacienţii cu risc cardiovascular (dislipidemii, ateroscleroză, risc de infarct miocardic) au la dispoziţie gratuit, din toamna anului trecut, încă un medicament din clasa inhibitorilor de PCSK9.

primul inhibitor

Medicamentul este disponibil în urma semnării de contracte cost-volum între compania producătoare Amgen și Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În baza lor, peste 70.000 de pacienţi cu afecţiuni cardiovasculare vor putea beneficia de tratament.

Inhibitorii de proprotein convertază subtilisin/kexin tip 9 (PCSK9) au un puternic efect de scădere a nivelurilor de LDL-colesterol. Vizează în primul rând pacienţii cu hipercolesterolemie a căror boală nu răspunde la dozele maximale admise de statine, medicamentul inovator urmând a fi administrat în completarea tratamentului standard.

Persoanele cu hipercolesterolemie familială au un risc de boli coronariene de 20 de ori mai mare decât alte persoane. Hipercolesterolemia familială afectează între 14 și 34 de milioane de persoane la nivel global, dintre care 20-25% sunt copii și tineri.

Riscul afecţiunilor cardiovasculare, inclusiv cele generate de hipercolesterolemie, poate fi redus considerabil dacă diagnosticarea se face la timp și dacă pacientul primește tratamentul potrivit. Acesta nu este singurul inhibitor de PCSK9 disponibil pacienţilor din România.

De același autor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe