Newsflash
Știri

Îngrijirea nou-născutului și a sugarului la risc

de Dan Dumitru MIHALACHE - mar. 30 2018
Îngrijirea nou-născutului  și a sugarului la risc
    Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” a anunțat, marți, la București, lansarea proiectului „Spital-Comunitate, flux de îngrijire continuă a nou-născutului și a sugarului cu risc crescut de îmbolnăvire și deces”, cofinanțat din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de peste nouă milioane de lei și se va derula pe o perioadă de 36 de luni – 27 decembrie 2017–26 decembrie 2020. Unul dintre obiectivele sale vizează crearea și operaționalizarea de instrumente necesare personalului cu responsabilități în îngrijirea nou-născutului și a sugarului cu risc crescut de îmbolnăvire și deces. În acest sens, se vor dezvolta cinci programe de formare profesională și se vor revizui și implementa cinci ghiduri de practică medicală din domeniul vizat. Pe de altă parte, se va urmări îmbunătățirea nivelului de competențe în ceea ce privește serviciile de prevenție a îmbolnăvirilor și particularitățile îngrijirii copilului cu greutate mică la naștere și a sugarului în general, pentru 810 profesioniști cu atribuții în acest domeniu. În plus, 120 de membri ai grupului-țintă vor participa la schimburi de experiență și bune practici, pentru dobândirea de noi competențe tehnice care să diminueze diferențele teoretice și metodologice din practica medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe