Vineri, 9 iulie a.c., la Sala Senat a Facultăţii de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila“ Bucureşti, în prezenţa majorităţii autorilor şi a colectivului editorial, a avut loc lansarea volumului 1 al Tratatului de Neurochirurgie, sub coordonarea prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea. Domnia sa a subliniat necesitatea apariţiei acestei cărţi, ţinând cont că în ultimele trei decenii s-a produs o revoluţie totală în domeniul diagnosticării leziunilor intracraniene şi intrarahidiene. Autorii – 35 la număr –, în cea mai mare parte cadre universitare, au participat activ la definitivarea lucrării, îmbinând experienţa cu datele de ultimă oră din literatura internaţională de specialitate. (...)"> Informaţie la zi, redactare concisă, iconografie exemplificatoare - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Informaţie la zi, redactare concisă, iconografie exemplificatoare

de Dr. Maria DRAGOTĂ - iul. 16 2010
Informaţie la zi, redactare concisă, iconografie exemplificatoare

    Vineri, 9 iulie a.c., la Sala Senat a Facultăţii de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila“ Bucureşti, în prezenţa majorităţii autorilor şi a colectivului editorial, a avut loc lansarea volumului 1 al Tratatului de Neurochirurgie, sub coordonarea prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea. Domnia sa a subliniat necesitatea apariţiei acestei cărţi, ţinând cont că în ultimele trei decenii s-a produs o revoluţie totală în domeniul diagnosticării leziunilor intracraniene şi intrarahidiene. Autorii – 35 la număr –, în cea mai mare parte cadre universitare, au participat activ la definitivarea lucrării, îmbinând experienţa cu datele de ultimă oră din literatura internaţională de specialitate. (...)

Tratatul are o largă adresabilitate la nivelul medicilor neurochirurgi, neurologi, intensivişti, oftalmologi, chirurgi oromaxilofaciali, pediatri, medici de familie“. Dl prof. dr. Alexandru Constantinovici, preşedinte de onoare al Societăţii Române de Neurochirurgie, a precizat: „Acest tratat adună elemente de diagnostic neuroimagistic şi elemente moderne de tratament neurochirurgical. Ţinând cont de tendinţele actuale de integrare multidisciplinară, au fost incluse capitole speciale ce conţin elemente de genetică şi biologie moleculară, precum şi date de neuroprotecţie şi neuroregenerare. Redactarea acestei monografii s-a realizat în condiţii grafice de excepţie la Editura Medicală şi aducem pe această cale mulţumiri întregului colectiv redacţional, în frunte cu directorul general al editurii, dl prof. dr. Alexandru Oproiu“. „E o carte pragmatică, extrem de utilă, uşor de citit“ – a sintetizat dl prof. dr. Nicolae Ianovici, preşedintele Societăţii Române de Neurochirurgie.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe