Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Infecţia HIV în Europa

Viața Medicală
Dr. A. M. marţi, 9 decembrie 2014
   Un raport dat publicităţii joi, 27 no­iem­brie a.c., de Centrul european pentru prevenţia şi controlul bolilor (ECDC) şi de Organizaţia mondială a sănătăţii (OMS), arată că numărul cazurilor de infecţie HIV a crescut cu 80% în Europa în ultimul deceniu, creşterea cea mai importantă fiind înregistrată în ţările care nu sunt membre ale Uniunii Europene. Astfel, în 2013, în Europa au fost diagnosticate 136.235 de cazuri noi de infecţie HIV, din care 29.157 de ţările UE/SEE. Incidenţa infecţiei HIV în 2013, la 100.000 de locuitori, a fost de 5,7 în ţările UE/SEE, 7,8 în ţările din regiunea OMS Europa şi de 15,7 dacă este inclusă şi Rusia.
   Pentru România, deşi rata a fost de doar 2,5 cazuri noi la 100.000 de locuitori în 2013, s-a înregistrat cea mai mare pro­por­ţie de tineri, nu mai puţin de unul din patru ca­zuri noi fiind înregistrat la grupa de vârstă 15–24 de ani (media europeană a fost de 11%).

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.