Newsflash
Știri

Incident la SJU Pitești: A fost întreruptă furnizarea energiei electrice într-o secţie COVID

de Dorina Novac - oct. 28 2021
Incident la SJU Pitești: A fost întreruptă furnizarea energiei electrice într-o secţie COVID

O secție din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, destinată bolnavilor de COVID-19, a rămas joi fără curent electric.

SJU Pitesti

„În această după-amiază, în Secția PNF - COVID, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, a avut loc un incident. În jurul orei 13:40 a fost întreruptă furnizarea energiei electrice, în cadrul secției mai sus menționate, unde sunt tratați pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2. Cadrele medicale au acționat imediat”, au precizat, într-o postare pe Facebook, reprzentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești.

În Secţie erau internaţi 30 de pacienţi, cei mai mulţi conectaţi la concentratoare de oxigen. Pentru a evita punerea vieţilor acestora în pericol, a fost apelat Serviciul de Ambulanţă Argeş, solicitându-se sprijin de urgenţă.

„Aceștia, comunicându-ne că au disponibil un singur echipaj, prin apel la 112, la ora 13:43, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și al Serviciului de Ambulanță Vâlcea. Coordonatorul Secției, dr Muntean-Petru Emil, a anunțat conducerea unității, colegii acestuia făcând, de asemenea, cunoscută situația reprezentanților din cadrul Serviciului Tehnic al SJU Pitești”, au menționat reprezentanții spitalului.

Potrivit aceleiași surse, problema s-a remediat în aproximativ 10 minute. Pe timpul avariei, pacienții cu necesar mare de oxigen au fost conectați la tuburile existente în Secție.

Reprezentanții ISU Argeș, care au ajuns la fața locului au decis montarea în curtea Sptalului Județean 2 a unui generator, pentru a preîntâmpina o nouă întrerupere a alimentării cu energie electrică.

„Precizăm că această avarie a fost una zonală și NU s-a produs din cauza instalației electrice a SJUP. Menționăm, de asemenea, că instalația electrică a Secției PNF a fost verificată în luna iulie a acestui an, nefiind constatate nereguli. Foarte important, starea de sănătate a persoanelor internate în această Secție nu a fost afectată de acest incident”, informează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe