Newsflash
Știri

Incendiu într-o secție de ATI în Târgu-Mureș UPDATE

de Florentina Ionescu - dec. 4 2020
Incendiu într-o secție de ATI în Târgu-Mureș UPDATE

Un incendiu a izbucnit la secția de ATI a Clinicii Medicală III din Târgu-Mureș, anunță Mediafax.

Update ora 12.00

Un incident minor

Potrivit AGERPRES, care îl citează pe managerul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Ovidiu Gîrbovan, fumul degajat de la o priză electrică în această dimineaţă, la Secţia ATI a Clinicii Medicală III din Târgu Mureş, a fost un incident minor şi nu a afectat personalul medical sau pacienţii secţiei. Totodată, acesta a spus că pagubele materiale sunt minore.

„La Secţia ATI de la Medicală III s-a produs supraîncălzirea unui conductor electric şi a unei prize, corespunzătoare unui pat ATI, s-a degajat fum, fără flacără. Personalul de serviciu a acţionat prompt conform protocoalelor în vigoare, au acţionat cu spumă şi au reuşit să limiteze extinderea. (...) Incidentul nu a afectat personalul medical sau pacienţii secţiei, pagubele materiale fiind minore, circa un metru pătrat din peretele din zona prizei fiind afumat”, a declarat Ovidiu Gîrbovan pentru AGERPRES.

Update ora 10:10

Potrivit Mediafax, o priză a luat foc în această dimineață, în secția ATI a Clinicii Medicală II din Târgu-Mureș. Din fericire, acest incendiu a fost stins de angajații spitalului înainte să sosească pompierii.

incendiu ati
Credit foto: HG-Fotografie de la Pixabay

 

ISU Mureș a confirmat că incendiul a fost lichidat de personalul propriu. Tot ISU Mureș a precizat că este vorba de Spitalul Medicală II de pe strada Gheorghe Marinescu și că incendiul a izbucnit într-un salon în care se aflau șase pacienți. Potrivit sursei citate, doar pacientul care era în apropierea prizei a fost mutat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe