Newsflash
Știri

Încă un fake news despre Raed Arafat circulă pe rețelele de socializare

de Florentina Ionescu - mar. 15 2021
Încă un fake news despre Raed Arafat circulă pe rețelele de socializare

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat recent că în presa scrisă și pe unele pagini de pe rețelele de socializare a circulat o declarație care a fost atribuită în mod fals șefului DSU, Raed Arafat.

Din acest motiv, reprezentanții Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă trag un semnal de alarmă în privința fenomenului fake news și ne îndeamnă să nu credem această declarație, care nu îi aparține lui Raed Arafat. 

raed arafat facebook oug reactie

„Atenție FAKE NEWS‼️ Ca urmare a unor informații false apărute atât în presa scrisă cât și pe anumite pagini ale unor persoane de pe anumite rețele de socializare în care este prezentată o «declarație» ca fiind atribuită șefului DSU, dr. Raed Arafat, pentru corecta informare a opiniei publice facem următoarea precizare:

‼️FAKE NEWS distribuit : «Slujba de Paște se poate devansa până la ora 22:00 sau reprograma pentru a doua zi» Raed Arafat

Dat fiind caracterul vădit tendențios al informațiilor aflate în spatele acestei «declarații» ce au ca scop sporirea și accentuarea stării de tensiune, de revoltă, în rândul populației, fiind în contextul apropierii sfintelor sărbători pascale, această informație de tip FAKE NEWS, a adoptat o nouă strategie de răspândire mai rapidă a mesajului”, se arată pe pagina oficială a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Reprezentanții DSU mai scriu că „declarația”, pentru a putea atinge nivelul de credibilitate scontat, se continuă cu stipularea unei surse credibile, respectiv DIGI24, ceea ce a condus inevitabil la propagarea masivă a știrii pe diverse canale media.

„Diseminarea informațiilor false, din surse nesigure, au scopul de a crește gradul de neîncredere a populației în autoritățile implicate direct în gestionarea situației generate de coronavirusul SARS-CoV-2 și a măsurilor luate în vederea scăderii numărului de infectări, pe plan național. Din acest motiv, dorim să informăm cetățenii să fie atenți la sursele de informare pe care le aleg sau pe care le consideră credibile”, au conchis reprezentanții DSU. 

Vă reamintim că în luna octombrie a anului trecut au circulat alte informații false legate de Raed Arafat, după cum a scris Viața Medicală aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe