Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

În România sunt 136 de cazuri de infectare cu varianta britanică a SARS-CoV-2

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 19 februarie 2021, ora 15:10

În România au fost confirmate, până în prezent, 136 de cazuri de infectare cu varianta britanică a virusului SARS-CoV-2.

Ministerul Sănătății a fost informat, de către Institutul Național de Sănătate Publică ( INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile ( CNSCBT), că în România au fost confirmate, până în prezent, 136 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.

varianta britanica
Sursă imagine: Pixabay

Cazurile confirmate provin din București (80 de cazuri), județul Timiș (11 cazuri), județul Cluj (9 cazuri), județul Ilfov (5 cazuri), județul Suceava (5 cazuri), județul Botoșani (4 cazuri), județul Vâlcea (4 cazuri), județul Galați (2 cazuri), județul Caraș-Severin (2 cazuri), județul Argeș (2 cazuri), județul Gorj (2 cazuri) și din județele Giurgiu, Constanța, Mureș, Covasna, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila și Bihor (câte un caz).

Potrivit Ministerului Sănătății, cele 136 de cazuri confirmate provin dintr-un total de 499 de secvențieri care au fost raportate, până în prezent, Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Etichete: CNSCBT varianta britanica insp infectari cu SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC