Anul 2010 a fost – putem deja vorbi la trecut – unul de criză în România, şi nu doar pentru sistemul de sănătate. Probabil însă că impactul asupra acestuia s-a făcut simţit cu asupra de măsură, după zeci de ani de reforme făcute şi desfăcute, de atâtea ori până acum... Într-adevăr, asemenea unui organism tarat dar care se încăpăţânează să funcţioneze, parcă în pofida tuturor afecţiunilor cronicizate (boli ale sistemului, dar nu numai!), sănătatea din România, aşa cum o ştim, nu a intrat în... colaps. Încă. „Ceea ce nu te ucide, te face mai puternic“ ar putea fi mottoul sub care a stat şi anul acesta. (...)"> În cheie optimistă - Viața Medicală
Newsflash
Știri

În cheie optimistă

de Dr. Aurel F. MARIN - dec. 24 2010
În cheie optimistă

   Anul 2010 a fost – putem deja vorbi la trecut – unul de criză în România, şi nu doar pentru sistemul de sănătate. Probabil însă că impactul asupra acestuia s-a făcut simţit cu asupra de măsură, după zeci de ani de reforme făcute şi desfăcute, de atâtea ori până acum... Într-adevăr, asemenea unui organism tarat dar care se încăpăţânează să funcţioneze, parcă în pofida tuturor afecţiunilor cronicizate (boli ale sistemului, dar nu numai!), sănătatea din România, aşa cum o ştim, nu a intrat în... colaps. Încă. „Ceea ce nu te ucide, te face mai puternic“ ar putea fi mottoul sub care a stat şi anul acesta. (...)

    Anul 2010 a fost – putem deja vorbi la trecut – unul de criză în România, şi nu doar pentru sistemul de sănătate. Probabil însă că impactul asupra acestuia s-a făcut simţit cu asupra de măsură, după zeci de ani de reforme făcute şi desfăcute, de atâtea ori până acum... Într-adevăr, asemenea unui organism tarat dar care se încăpăţânează să funcţioneze, parcă în pofida tuturor afecţiunilor cronicizate (boli ale sistemului, dar nu numai!), sănătatea din România, aşa cum o ştim, nu a intrat în... colaps. Încă. „Ceea ce nu te ucide, te face mai puternic“ ar putea fi mottoul sub care a stat şi anul acesta.  Chiar şi aşa, parcă într-o lume a contrastelor, comunitatea medicală de la noi se poate mândri nu doar cu reuşite notabile în domenii de vârf, ba chiar şi cu relevanţa ştiinţifică internaţională a cercetărilor desfăşurate în România. Nu vom da exemple acum, căci am făcut-o cu obstinaţie, crezând în puterea exemplului, pe tot parcursul anului. Deşi puţine, „insule“ de excelenţă există. Aceasta este şi premisa de la care ne-am propus, şi pentru anul viitor, să susţinem eforturile celor care duc medicina românească spre viitor. Un viitor care, cât de sumbru ar părea şi prin plecarea tinerilor, se va produce. Ţine doar de noi să-l anticipăm, să-l pregătim şi să-l modelăm. Potenţial există.
    „Viaţa medicală“ va continua, şi în 2011, să susţină, cu maximă obiectivitate, dezvoltarea Medicinii româneşti, construirea, pe baze solide a unui sistem de sănătate modern, în care excelenţa – mai ales cea principială – să nu mai fie doar excepţia care confirmă regula.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe