Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

În ce condiții puteți intra pe teritoriul Serbiei, în contextul COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 17 august 2020, ora 11:24

Ministerul Afacerilor Externe a explicat că în 14 august autoritățile sârbe au revizuit condițiile de intrare și tranzit în Republica Serbia.

Potrivit MAE, vineri seară, autoritățile sârbe au publicat o nouă decizie pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit în Republica Serbia pentru cetățenii străini care provin din România, Bulgaria, Croația și Macedonia de Nord.

conditii intrare teritoriul serbiei covid-19

Conform noilor prevederi, începând de sâmbătă, 15 august, accesul cetățenilor străini care intră pe teritoriul Republicii Serbia din România, Bulgaria, Croația sau Macedonia de Nord este permis doar cu prezentarea unui test molecular negativ (PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2 (care cauzează COVID-19), nu mai vechi de 48 de ore, efectuat în laboratoare acreditate la nivel național.

Excepții de la această măsură

În comunicatul publicat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) se arată că sunt exceptate de la măsura obligatorie privind prezentarea unui test molecular negativ (PCR) următoarele categorii de persoane:

 • cetățenii străini care au domiciliul sau reședința în Republica Serbia și dețin documente valabile în acest sens;
 • membrii echipajelor de transport rutier de marfă aflate în tranzit, dacă durata tranzitului teritoriului Republicii Serbiei nu depășește 12 ore;
 • personalul feroviar al trenurilor cu destinație finală Republica Serbia;
 • personalul navigant și pasagerii aeronavelor care tranzitează aeroporturile sârbe;
 • copiii cu vârsta de până la 12 ani, dacă părinții, tutorii sau persoanele care îi însoțesc prezintă un test molecular negativ (PCR) pentru infecția cu COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore;
 • personalul diplomatic și consular acreditat în Republica Serbia și personalul organizațiilor internaționale, precum și membrii lor de familie, posesori ai cărților de identitate specifice emise de autoritățile sârbe competente.

Mai multe detalii despre unde puteți solicita asistență consulară găsiți pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: covid-19 testare covid-19 serbia conditii de tranzit

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 160 de lei
 • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.