Newsflash
Știri

În august, INSP derulează campania „Protecția solară, un pas important spre sănătate”

de Florentina Ionescu - aug. 24 2022
În august, INSP derulează campania „Protecția solară, un pas important spre sănătate”

„Bucuraţi-vă în siguranţă de soare!” este unul dintre îndemnurile celor de la Institutul Național de Sănătate Publică, ce desfășoară luna aceasta campania „Protecția solară, un pas important spre sănătate”.

Radiaţia UV în cantităţi mici este benefică pentru sănătate şi joacă un rol important în producerea de vitamină D. Un aport şi nivel adecvat de vitamină D sunt esenţiale pentru starea de sănătate deoarece aceasta este necesară pentru sănătatea oaselor, articulaţiilor, funcţiei musculare şi neurologice, se arată într-un comunicat transmis de INSP. 

factor de protectie solara

Totuşi expunerea excesivă la radiaţia UV este asociată cu diferite tipuri de cancer de piele, arsuri ale pielii, îmbătrânire accelerată a pielii, cataractă şi alte boli ale ochilor (fotokeratite și fotocojunctivite). Există, de asemenea, dovezi că radiaţia UV afectează funcția sistemului imunitar, atrage atenția INSP. 

campanie protectie solara insp

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, la fiecare 4 minute o persoană moare de cancer de piele; legătura dintre expunerea la soare şi cancerele de piele a fost descoperită abia în 1956; în România peste 1000 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom malign, iar aproape o treime decedează din cauza acestei afecţiuni.

„Astfel, luna august am dedicat-o campaniei «Protecția solară – un pas important spre sănătate!» cu scopul de a creşte gradul de informare a populaţiei cu privire la riscul apariţiei afecţiunilor maligne la nivelul tegumentelor sau a altor afecţiuni cauzate de expunera excesivă la soare. Bucuraţi-vă în siguranţă de soare! Nu uitaţi – pălăria şi ochelarii de soare, hidratarea corespunzătoare, utilizarea cremelor de protecţie solară!”, se precizează în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe