Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

În 4 ani, Institutulul „Marius Nasta” își va primi pacienții într-o clădire nouă

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 18 februarie 2020, ora 16:36

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București, a anunțat că a primit de la Ministerul Sănătății avizul de principiu privind construcția unei clădiri noi în locul actualului sediu din Calea Șerban Vodă.

Managerul a vorbit astăzi despre noua clădire în care va funcționa, în viitor, Institutul pe care îl conduce. Beatrice Mahler speră ca, în patru ani, în această unitate medicală nouă să poată fi tratați primii pacienți. 

radiografie pulmonara

„În acest moment, avem un acord pentru studiul de pre-fezabilitate. Asta înseamnă că este recunoscută nevoia de investiție într-o clădire nouă, pentru că actuala clărire are costuri de consolidare și de reparație extrem de mari. O clădire nouă ar asigura circuitele corecte și condiții hoteliere adecvate pacienților Institutului. Vom depune la Ministerul Sănătății solicitarea pentru finanțarea studiului de fezabilitate, există un acord în acest sens. După finalizarea studiului de fezabilitate, sigur că da, urmează sursa de finanțare și ultima etapă de finanțare a proiectului. Perioada de patru ani este termenul optimist până la care primul pacient va putea să fie tratat în noua clădire”, a declarat Beatrice Mahler pentru ziarul „Viața Medicală”.

Întrebată ce se va întâmpla cu clădirea veche în care funcționează în prezent Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta”, managerul Beatrice Mahler a declarat: „Cea veche trebuie dărâmată pentru că este o clădire care nu mai asigură funcționalitatea conform legislației pe care o are România”.

Sursa foto: National Cancer Institute pe site-ul Unsplash

Etichete: institutul marius nasta beatrice mahler marius nasta Pneumoftiziologie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.