Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

În 2015, tineretul european are capitala la Cluj

Viața Medicală
Demostene ŞOFRON vineri, 30 ianuarie 2015
   Oraşul Cluj-Napoca a fost desemnat capitală europeană a tineretului, titlu care vine la opt ani după ce Sibiul devenise capitală europeană culturală, în 2007. Titlul este acordat de Forumul European de Tineret, printr-o competiţie de programe între oraşe din 49 de ţări europene. Predecesorii Clujului, de la înfiinţarea acestui titlu au fost: Rotterdam (2009), Torino (2010), Antwerp (2011), Braga (2012), Maribor (2013), Salonic (2014), urmându-i Ganja (2016), Varna (2017). Peste 2.000 de voluntari vor face ca nu mai puţin de 1.500 de manifestări programate de-a lungul întregului an să beneficieze de condiţii conforme cu acest statut. Printre artiştii deja confirmaţi sunt: Avicii, David Guetta (pentru festivalul Untold, 30 iulie–2 august), Dimitri Vegas & Like Mike, Sander Van Doorn, Duke Dumont. Sunt aşteptate şi confirmări pe axa Calvin–Harris– Metallica–The Prodigy–Martin Garrix, dar nu numai.
   Se vor desfăşura, în această perioadă, mai multe evenimente ştiinţifice, culturale şi sportive, printre care: Săptămâna filmului latino-american, Festivalul filmului polonez, Darwin Day (12 martie), Zilele Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“, Maratonul internaţional Cluj (19 aprilie) Târgul de carte „Gaudeamus“, Festivalul internaţional de film Transilvania (TIFF) (29 mai – 10 iunie), Festivalul internaţional al filmului de comedie „Comedy Cluj“ (9–19 octombrie), TIMAF – Festivalul internaţional de muzică şi artă transilvană (5 octombrie).
   Vor avea loc, de asemenea, conferinţe medicale cu participare internaţională, organizate cu implicarea directă a organizaţiilor studenţeşti din Cluj de la Medicină, Farmacie şi Stomatologie, Medicalis (în parteneriat cu UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca).

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.