Newsflash
Știri

Idarucizumab a fost aprobat de FDA

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - oct. 30 2015
Idarucizumab a fost aprobat de FDA
     Agenția americană pentru medicamente și alimente (FDA) a aprobat utilizarea antidotului pentru dabigatran: idarucizumabul (anticorp specific) neutralizează efectul dabigatranului prin legarea selectivă de molecula de anticoagulant oral.
     Siguranța antidotului a fost testată pe 283 de voluntari sănătoși fără probleme de coagulare, sub tratament cu dabigatran. După administrarea de idarucizumab, cantitatea de dabigatran liber a scăzut imediat în sângele voluntarilor, efectul menținându-se până la 24 de ore. În alt studiu clinic, 123 de pacienți cu probleme de coagulare și aflați sub tratament cu dabigatran au primit medicamentul înainte de realizarea unor operații în urgență sau pentru a opri o sângerare necontrolată. Efectul dabigatranului a fost oprit în mai puțin de patru ore în 89% din cazuri.
     Efectele adverse ale administrării idarucizumabului au fost cefaleea, hipokaliemia, confuzia, constipația, febra și pneumoniile.
    Medicamentul a fost autorizat prin programul FDA de aprobare accelerată a medicamentelor care pot aduce un beneficiu imediat prin acoperirea unor necesități care nu pot fi satisfăcute de medicamentele existente.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe