Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

IBCV Timişoara: percheziţie în biroul şefului Secţiei de Chirurgie

Viața Medicală
L. Budin marţi, 27 septembrie 2022, ora 10:07

Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara a confirmat că luni, 26 septembrie, a avut loc o percheziţie în biroul şefului Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară, Marinică Gaşpar.

Acțiunea s-a realizat în baza unui mandat emis de Secţia penală a Tribunalului Timiş.

justitie-dna-balanta

Percheziţia a avut ca obiect identificarea mijloacelor materiale ce fac obiectul infracţiunii de luare de mită, arată un comunicat al IBCV Timişoara, remis Agerpres.

Conducerea IBCV Timişoara subliniază că se pronunţă ferm împotriva oricărei forme de infracţiune sau corupţie şi susţine permanent şi necondiţionat orice demers al instituţiilor abilitate ale statului care vizează derapaje, ilegalităţi, nereguli referitoare la activitatea instituţiei.

În baza unui mandat emis de Secţia penală a Tribunalului Timiş către Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, am fost informaţi despre începerea percheziţiei biroului domnului profesor universitar doctor Marinică Gaşpar, şef secţie chirurgie cardiovasculară, aflat în incinta Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara. Percheziţia a avut ca obiect identificarea mijloacelor materiale ce fac obiectul infracţiunii de luare de mită”, se precizează în comunicatul IBCV Timişoara.

De asemenea, se mai arată că instituţia este deschisă oricăror solicitări adresate nouă din partea instituţiilor statului român pentru identificarea şi combaterea oricărei forme de acţiuni ilegale.

IBCV Timişoara îşi va continua misiunea de a se îngriji de sănătatea cetăţenilor şi de a se dedica permanent salvării vieţii pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare, aşa cum face de aproape 30 de ani”, se mai arată în comunicat.

Surse judiciare au declarat anterior, pentru Agerpres, că organizarea acestui flagrant pentru luare de mită l-a vizat pe medicul Marian Gaşpar, care este unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi cardiologi din Timişoara, el aflându-se la conducerea Secţiei de Chirurgie Cardiacă de aproape 20 de ani.

Legea de aprobare a Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului a fost adoptată de Senat

Etichete: institut boli cardiovasculare timisoara perchezitie sef sectie chirurgie sectia penala tribunal timis

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC