Newsflash
Știri

Hunedoara: spitalele nu au suficienți specialiști ATI

de L. Budin - aug. 4 2021
Hunedoara: spitalele nu au suficienți specialiști ATI

La o întâlnire cu prefectul, managerii spitalelor din județul Hunedoara s-au plâns că numărul medicilor specialişti ATI este insuficient, în eventualitatea unui al patrulea val pandemic.

Prefectul de Hunedoara, Călin Petru Marian, a avut o întâlnire cu managerii unităților medicale din județ și cu directorul Direcției de Sănătate Publică, Sebastian Mezei. Managerii au spus că spitalele si sanatoriile din județul Hunedoara sunt pregătite pentru situația în care va crește numărul pacienților diagnosticați cu COVID-19, se arată pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului.

spitale-prefectura-hd

Dotarea cu aparatură și tehnică medicală e bună, au mai spus ei, însă numărul medicilor specialiști ATI e insuficient. Concursurile pentru ocuparea posturilor vacante nu au avut candidați, s-a mai arătat.

Guvernul a alocat pentru spitalele din județul Hunedoara, prin Casa de Asigurări de Sănătate, pentru perioada august – decembrie 2021, fonduri mai mari cu aproape 10 milioane lei față de sumele alocate în aceeași perioadă a anului trecut, au spus reprezentanții Prefecturii Hunedoara.

Prefectul le-a cerut managerilor să continue discuțiile cu personalul medical, privind vaccinarea anti-COVID, procentul cadrelor sanitare vaccinate sau vindecate de COVID-19 fiind de 50%.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe