Newsflash
Știri

Hunedoara nu mai are locuri la ATI: Trei pacienți, transferați la Arad

de Dorina Novac - aug. 4 2020
Hunedoara nu mai are locuri la ATI: Trei pacienți, transferați la Arad

Trei pacienți diagnosticați cu COVID-19 au fost transferați la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, la secția ATI, după ce Hunedoara a rămas fără locuri libere pentru cei care necesită terapie intensivă.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad este vorba despre trei bărbați în vârstă de 58, 73 și 79 de ani, care au și alte afecțiuni medicale printre care hipertensiune, obezitate, insuficiență cardiacă.

SCJU Arad
Sursă imagine: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad/ Facebook

 

Sursa citată a precizat că pacienții au fost transferați la Arad, pe Secția Clinică de Anestezie și Terapie Intensivă II, deoarece la Hunedoara nu mai aveau suficiente locuri pentru pacienții care necesită terapie intensivă.

„Am fost contactați azi-noapte, în jurul orei 00:00 pentru a interna trei pacienți din județul vecin. Deocamdată avem locuri disponibile pe terapie intensivă deoarece, la nivelul spitalului am alocat, pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2, atât compartimentul ATI COVID-19 din Grădiște cât și Secția Clinică de Anestezie și Terapie Intensivă II, din incinta fostului Spital Municipal”, a declarat economist Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe