Newsflash
Știri

Hotărâre OAMGMAMR: cum se va face eliberarea avizului anual pentru asistenți și moașe

de Florentina Ionescu - sept. 24 2020
Hotărâre OAMGMAMR: cum se va face eliberarea avizului anual pentru asistenți și moașe

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România a publicat luni în Monitorul Oficial al României o hotărâre în ceea ce privește eliberarea avizului anual.

Astfel, în Monitorul Oficial nr. 861 din 21 septembrie 2020 OAMGMAMR se arată că această hotărâre a fost emisă de Consiliul național al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, care s-a întrunit în martie 2020.

asistenta medicala

Potrivit documentului oficial, „Avizul anual se eliberează la cerere, la data începerii activității profesionale sau în ultimul trimestru al anului în curs pentru anul următor, dacă sunt îndeplinite cumulativ condițiile prevăzute de reglementările legale în vigoare”.

Aceste condiții sunt, după cum prevede Hotărârea OAMGMAMR:

  1. Asigurare de răspundere civilă pentru greșeli în activitatea profesională, valabilă pentru anul calendaristic pentru care se solicită avizul, cu respectarea sumei minime de asigurare prevăzute legal pentru locul de muncă în care solicitantul exercită profesia de asistent medical / moașă;
  2. Plata cotizației la zi;
  3. Realizarea numărului minim de credite de educație profesională continuă pe anul în curs.

Tot în această hotărâre se precizează la art. 2 că în cazul membrilor OAMGMAMR care la data solicitării avizului nu îndeplinesc condițiile de mai sus și în cazul celor care solicită avizul după data de 31 decembrie, eliberarea avizului anual se va face cu valabilitate doar de la data solicitării și a îndeplinirii tuturor cerințelor legale.

monitorul oficial hotarare oamgmamr

Această hotărâre semnată de Mircea Timofte, președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, arată la art. 3 că răspunderea pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist, moașă sau asistent medical fără aviz anual revine membrului OAMGMAMR în cauză și angajatorului.


Notă autor:

Sursa foto: captură Monitorul Oficial și unsplash.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe