Newsflash
Știri

HOSPICE Casa Speranței oferă pacienților oncologici îngrijiri la domiciliu

de Florentina Ionescu - nov. 11 2020
HOSPICE Casa Speranței oferă pacienților oncologici îngrijiri la domiciliu

Activitatea echipei multidisciplinare de îngrijiri la domiciliu a Fundației HOSPICE Casa Speranței din Brașov va fi susținută financiar cu 114.000 de lei.

Această sumă pentru susținerea financiară vine de la Fundația Vodafone România, iar potrivit unui comunicat de presă remis redacției, bugetul de 114.000 de lei acoperă intervențiile pentru o perioadă de cinci luni. 

home care  HCS

„Fundația Vodafone România ne-a fost alături constant în toate eforturile noastre de dezvoltare a serviciilor de îngrijire paliativă de la noi din țară. Ne bucurăm că prietenii noștri de cursă lungă s-au implicat în acest proiect într-o perioadă atât de dificilă, în care pacienții cu boli oncologice au acces limitat la investigații sau internări în spitalele de stat, în contextul pandemiei de coronavirus, și se îndreaptă către HOSPICE în număr tot mai mare”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

În acest interval, proiectul denumit PalHope va veni în sprijinul a peste o sută de pacienți care suferă de boli oncologice și au nevoie de îngrijire paliativă, precum și a familiilor acestora. Echipa de intervenție este formată dintr-un medic, doi asistenți medicali, un asistent social, un psiholog și un kinetoterapeut.

„Programele pe care le susținem nu ar fi posibile fără implicarea partenerilor, iar în ultimele luni, mai mult ca niciodată, am văzut cât de mult se poate realiza atunci când oamenii își unesc forțele. Împreună găsim soluții și împreună dăm putere binelui, iar proiectul organizației Hospice Casa Speranței este un foarte bun exemplu în acest sens”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

Pacienții preferă să fie îngrijiți acasă

Un studiu realizat la cererea Fundației HOSPICE Casa Speranței arată că, în România, mai mult de jumătate dintre pacienții care suferă de cancer preferă să fie îngrijiți în confortul propriei case de echipe specializate în paliație.

Pacienții HOSPICE Casa Speranței beneficiază de intervenții medicale la domiciliu, îngrijiri de nursing, intervenții de ordin social, ședințe de kinetoterapie, sesiuni de consiliere psihologică și spirituală.

Instruirea personalului medical

Fundația Vodafone România sprijină încă din 2006 serviciile de îngrijire paliativă oferite gratuit de HOSPICE Casa Speranței pacienților adulți și copiilor care suferă de boli incurabile.

Finanțările oferite în decursul celor 14 ani însumează peste 7.200.000 de lei, iar printre cele mai importante proiecte derulate în acest parteneriat se numără construcția centrului HOSPICE Casa Speranței de la București și instruirea personalului medical al acestui spital. Aceste proiecte vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților cu ajutorul tehnologiei. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe