}

Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

HIV şi contracepţia

Viața Medicală
Dr. C. M. marţi, 14 februarie 2012

   La 31 ianuarie şi 1 februarie a.c, 53 de experţi din 20 de ţări s-au reunit în cadrul unei şedinţe tehnice convocate de OMS pentru a analiza posibila relaţie dintre metodele hormonale de contracepţie şi contractarea, evoluţia şi transmiterea HIV. Analiza a fost determinată de noi dovezi apărute în 2011, care sugerează o posibilă creştere a infecţiei cu HIV printre femeile care folosesc metode hormonale de contracepţie sau creşterea transmiterii virusului la partenerul neinfectat de către femeile care trăiesc cu HIV şi folosesc aceste contraceptive. Rezultatele acestei întâlniri vor sta la baza noilor recomandări ce urmează a fi anunţate de către OMS la jumătatea acestei luni. Recomandările actuale stipulează faptul că metodele hormonale de contracepţie şi dispozitivele intrauterine nu oferă protecţie împotriva HIV sau a altor boli cu transmitere sexuală (BTS), prezervativele reprezentând principalul mijloc de protecţie atât împotriva sarcinilor nedorite, cât şi a BTS, inclusiv HIV.


Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC